Allt om Instagram IGTV shopping


Sociala medier har helt förändrat sättet vi shoppar på online En plattform som definitivt drivit utvecklingen framåt är Instagram. Deras Instagram shopping där företag kunde tagga produkter direkt i flödet är ett helt nytt sätt att shoppa online. Att även kommande lösningar med Instagram checkout där du aldrig ens kommer behöva lämna Insatgram för att handla produkten, är verkligen banbrytande! Shopping funktioner kommer även adderas till Instagram live där du direkt kan shoppa en produkt i exempelvis en tutorial. Nu kommer nästa steg i Instagrams resa att bli världens smartaste e-handelsplattform, IGTV och Reels shopping.

(Instagram checkout och live shopping är just nu endast tillgängliga för den amerikanska marknaden. Vi i Sverige får lugnt sitta och vänta på vår tur)

 

I detta inlägget berättar vi om:

  • Vad IGTV shopping är.
  • Hur IGTV shopping fungerar
  • Hur du kommer igång med IGTV shopping

 

VAD ÄR IGTV SHOPPING?

det nya sättet att handla online

IGTV är Instagrams egna videokanal och var första tanken att konkurrera med YouTube. Den fick inte riktigt det genomslaget som de kanske hade hoppats på. Vi tenderar fortfarande att vilja se och skapa video i horisontellt (liggande) format. Något som inte funkade i början när IGTV lanserades. Att det sedan var svårt att hitta videor som passade var ett annat. Nu har Instagram flyttat ut IGTV för att få mer synlighet samt också stöd för fler format än vertikalt. Detta har resulterat i att fler använder IGTV. Men inte alls samma hit som Stories eller Reels.

Med IGTV shopping kommer Instagram utöka sina shopping funktioner. I Sverige har Instagram shopping lanserats där företag kan tagga produkter i bilder som publiceras i flödet. Pågång är även att kunna tagga produkter via Live och Reels. Dessa kräver dock funktionen Instagram checkout för att fungera. Denna har inte släpps i Sverige än. Ska bli spännande och se hur de löser betallösningarna i alla länder då Instagram checkout ät en "snabbkassa" där du inte ska behöva lämna Instagram för att köpa en produkt.

 

HUR FUNGERAR IGTV SHOPPING?

tagga produkter i videon

 

Med IGTV shopping är det möjligt att i en exempelvis DIY (do it yourself video) tagga produkterna som finns med i videon. Enkelt sätt att sälja på intresse. Pinterest har gjort detta läääänge. Alltså sälja på signaler istället för insamlad data. Så i en musikvideo, reklamfilm, DIY mm kan du tagga produkterna som finns med i videon. För att se vilka produkter som finns med i videon, klickar man på Instagram shopping symbolen och du får fram en ny shoppingvy.

IGTV shopping
IGTV shopping

HUR KOMMER JAG IGÅNG MED IGTV SHOPPING?

kör bara kör!

 

Du som idag redan taggar produkter på dina Instagram-poster kan direkt börja tagga produkter med IGTV shopping. Ladda upp en video i IGTV och tagga dina produkter i sista steget innan du publicerar. Klart!

IGTV video
IGTV

NÄR SLÄPPS IGTV SHOPPING I SVERIGE?

den som väntar på något gott?

Om du har din Instagram shopping igång så kan du redan nu tagga produkter i dina IGTV videos! Har du inte lagt upp dina produkter så behöver du först skapa en butik. Här berättar vi hur du går tillväga.

LYSSNA GÄRNA PÅ VÅR PODDAVSNITT OM SOCIAL SHOPPING!

Behöver du professionell hjälp med sociala medier? Skicka en kontaktförfrågan så hör vi av oss!

* anger obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Digitalsnack sparar dina uppgifter för att kontakta dig. Läs mer om vår integritetspolicy och hur vi skyddar och hanterar din information.