Nya typsnitt och bakgrunder för Instagram Stories


Äntligen har Instagram släppt nya typsnitt för händelser (Instagram Stories). Ibland kan det vara svårt att välja ett typsnitt som matchar ens grafiska profil. Men nu blir det lättare med fyra nya typsnitt. Dessutom finns snart fler alternativ till bakgrunder som verkligen släpper loss kreativiteten. Layouten för textavsnittet kommer även uppdateras  OCH det verkar som vi snart får se två rader med stories i nyhetsflödet. En tydlig signal att Instagram stories ökar i populäritet och användande. Här kan ni se fyra spännande nyheter som kommer på Instagram inom kort!

NYA TYPSNITT

4 nya typsnitt lanseras

De fem tidigare typsnitten; klassisk, modernt, neon, stark och skrivmaskin får nu tillskott av fyra nya (oklart vad dessa heter i dagsläget). Dessa går också att kombinera med nya bakgrunder vilket kommer att lyfta dina stories till en ny nivå framöver!

NYA BAKGRUNDER

Lyft dina stories till en ny nivå!

Tidigare har bara vissa av typsnitten haft en bakgrund. Med de nya fyra texterna har alla olika bakgrunder som går att kombinera för en läcker effekt. Även Stark har fått en ny look och har numer en skugga istället för heltäckande bakgrund

NY LAYOUT

Ett litet ansiktslyft

Instagram har även passat på att ändrat om layouten på just typsnittsdelen. De andra funktionerna verkar ha sparats som det tidigare varit.

MER STORIES

2 rader händelser i flödet

Det testas också att addera en extra lad med stories i flödet. Tydlig indikation att vi konsumerar mer innehåll i händelser än någonsin tidigare. Vad tror vi är nästa steg? Kommer det traditionella flödet helt tas bort?

Behöver du professionell hjälp med sociala medier? Skicka en kontaktförfrågan så hör vi av oss!

* anger obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Digitalsnack sparar dina uppgifter för att kontakta dig. Läs mer om vår integritetspolicy och hur vi skyddar och hanterar din information.