Nyheter i Instagram Shopping


Nu när vi närmar oss julen har Instagram passat på att släppa flera uppdatering i Instagram Shopping. Den 15 november släpptes tre nyheter: Shopping Collection, Shop på företagsprofiler och möjlighet att tagga produkter i vanliga videos i flödet.

Shopping collection

Denna uppdatering gör det möjligt att spara produkter under en speciell tagg. Det är i stort sett samma funktion som när man sparar inlägg i Samlingar (eng. Collections), fast med direktlänkar till produkten. Du kan sedan komma åt dina sparade produkter i din profil under ”Sparat”.

Instagram shopping

Tagga produkter i videos

Företag har kunnat tagga produkter i sina stillbilder i det vanliga flödet ett tag nu. Denna funktion har dock inte funnits för videoinlägg tidigare. När en video dyker upp i ditt flöde kan du klicka på Handla-ikonen i det nedre vänstra hörnet för att visa vilka produkter som är taggade.

Shop på företagsprofiler

En av nyheterna är att alla produkttaggar från ett företag sparas under en särskild flik i profilen. När du är inne på ett företags profil kan du trycka på fliken ”Handla” (eng. Shop). Då kommer du till en sida med alla inlägg från det företaget som innehåller produkttaggar. Det blir som en slags shoppingkatalog, fast på Instagram! Här kan du se produktnamn, pris och vilket inlägg som visar produkten.

Instagram shopping

Hela släppet om Instagrams nya uppdateringar finns att läsa här. Vill du ha fler tips på hur du kan öka försäljningen med hjälp av Instagram? Kolla in vårt poddavsnitt med iDeal of Sweden, som använder sig av influencer marketing för att öka sin försäljning!