Sammanfattning av Facebook F8 2017


Varje år håller Facebook en stor konferens, F8, för att släppa sina kommande nyheter. Här listar vi de viktigaste sakerna från konferensen år 2017!

Augmented Reality Camera Effects Platform

Det som från början var en kopia av Snapchat blir nu en helt egen plattform. Här kan utvecklare skapa egna AR-selfies, skapa spel och AR-objekt som fästs på andra ”riktiga” saker.

Frame Studio For Making Your Own Filters

Med Facebooks Frame Studio kan du skapa dina egna 2D-filter för foton och videos. Det är ungefär som en lightversion av Snapchats geofilter där företag kan skapa egna filter som deras följare sedan kan använda.

Facebook Spaces

Med Facebook Spaces kan du och upp till tre vänner hänga i den virtuella världen. Här kan man chatta, rita, titta på 360°-videos och ta VR-selfies. Detta var den mest spännande delen av F8-konferensen!

Facebook 360 Cameras

Förra årets lanserade Facebook sin 360° kamera. Nu lanserar man två nya versioner.

Facebook Workplace Bots And File Service

Facebooks intranät för företag, Workplace, stödjer nu chattbotar.

Messenger Group Bots

Messenger-botar kan man numera addera till en gruppchatt. T.ex. kan man tillsammans skapa Spotifylistor, boka flygbiljetter eller hålla koll på resultatet i favoritmatchen.

Messenger Bot Discovery

En till Snapchatkopia är Messegers nya Discovery-flöde. Här hittar du de senaste nyheterna från sponsrade partners samt de du själv följer.

Messenger Parametric QR Codes

Ännu en kopia med QR-koder som enkelt scannas med Messengerkameran och gör att du enklare kan hitta nya botar.

Messenger Games Tab

Facebook har lagt till Instant Games som en egen flik i Messenger för att användarna lättare ska hitta nya spel och utmana sina vänner.

Direct Brain-to-computer

Skriva med tanken? Japp! Med Direct brain computer interface vill Facebook scanna av din hjärna för att översätta dina tankar till text. Metoden är på ett tidigt utvecklingsstadie och en del tror att Facebook försöker visa på sin innovativa sida istället för att bara kopiera Snapchat.

Instagram Offline Mode

Då 80% av Instagrams användare finns utanför USA och ibland har begränsad tillgång till internet kommer några funktioner på plattformen även fungera offline.

Delegated Account Recovery

Facebook vill vara en del av hela din webbupplevelse. Därför kommer du framöver kunna använda ditt Facebook-konto för att verifiera dig om du låst dig ute från någon annan sajt.

Al-Powered Analytics Suggestions

Nytt tydligare gränssnitt för Facebook Insights lanseras inom kort.

 

Ta del av konferensen och alla keynote-presentationer här: https://developers.facebook.com/videos