Vi hjälper dig att skapa innehåll i sociala medier

Genom att bygga ett helhetsintryck och en stark visuell identitet på sociala medier har du större chans att nå ut genom bruset. Digitalsnack hjälper dig med allt från varumärkesidentitet på sociala medier till att skapa material som matchar ditt företags profil. Läs mer om de tjänster vi erbjuder inom innehållsproduktion för sociala medier.

Varumärkesidentitet - helhetskoncept för sociala medier

Att stå ut bland alla användare i sociala medier kan vara svårt. Det behövs strategi, taktik och kontinuitet. Men det krävs också att hitta sin unika identitet. Så att era användare och andra kan direkt identifiera budskap och inlägg som kommer från er.

När vi tar fram en varumärkesidentitet för sociala medier tittar vi först på helheten kring varumärket. Därefter skapar vi olika visuella element som sticker ut i olika social mediekanaler. Exempelvis kan vi ta fram ett helt koncept för Instagram med en genomtänkt grid med sammanlänkade Stories, Reels, IG-TV och Highlights. Vi kan även hjälpa hela företaget att brandas i sociala kanaler för att stärka företagets varumärke. Exempelvis genom koncept för LinkedIn.

Olika företag har olika behöv för varumärkesidentitet. Men när vi skapar en visuell identitet på sociala medier inkluderas:

  • Workshop
  • Visuellt koncept
  • Mallar att fortsätta jobba med
Grafiskt koncept sociala medier
Foto för sociala medier

Foto för sociala medier

Visste du att du endast har 1 sekund på dig att fånga en användares uppmärksamhet. Då är det väldigt bra att den sekunden ger rätt intryck om ditt företag och varumärke. Vi hjälper er att fotografera bilder för era sociala kanaler. Med vår kunskap kring format samt hur en bild uppfattas i sociala medieflödet fotar vi bilder som står ut i flödet.

Under ett planeringsmöte tar vi fram vilka ledord som kännetecknar er och vad ni vill kommunicera i era kanaler. Därefter skapar vi en moodboard för er att kika på och godkänna att känslan är rätt. Under fotodagen kommer våra erfarna fotograf/fotografer guida er så ni känner er bekväma framför kameran och vet vad ni ska göra.

TIPS! Boka även till video under fototillfället så har ni även lite rörligt material till era kanaler

Video och rörligt för sociala medier

Video och rörligt är något som exploderat efter intåget av Snapchat, TikTok, Reels, Stories mm. Att komplettera bildbanken med lite rörligt är ett enkelt sätt att skapa mer liv i sin social medienärvaro.

Vi skapar lättare video och rörliga filmer som passar för sociala medier. Så kallade short videos (upp till 1min). Dessa passar i flödet, Stories, Reels, TikTok, annonsering eller i andra digitala kanaler där ett rörligt element kan skapa större uppmärksamhet. Det rörliga materialet kan vara i videoformat eller skapat grafiskt. Helt beroende på vad som passar ert varumärke bäst.

Grafiskt för sociala medier

Även om man har en bildbank med bilder och video kan det vara bra att komplettera med ett grafiskt uttryck i sociala medier. I de fall där det inte finns något bildmaterial som symboliserar budskapet kan en grafik post vara ett bra alternativ som förstärker budskapet.

Vi tar fram allt från helhetskoncept för era sociala medier till enstaka mallar som ni själva kan jobba med. De grafiska innehållet kan vara covers för higlights på Instagram, detaljer på flödesposter eller stories samt helhetskoncept med karusellposter och Instagram grid.

Copy och text för sociala medier

En bild säger mer än tusen ord sägs det. Men det är i texten som vi verkligen kan göra skillnad! Få någon att kommentera, interagera och reagera. Men att få fram tydliga budskap på sociala medier kan vara svårt att hitta den rätta tonaliteten och känslan.

Vårt team med erfarna copywriters hjälper er att hitta er röst och ton för sociala medier. Men också hjälper er att bli sökbara på sociala medier genom en strategisk innehållstaktik.

  • Hitta rätt tonalitet
  • Skapa större sökbarhet
  • Förstärker varumärket
  • Hitta en unik röst
  • Rätt känsla och sammansättning
  • Få fram tydligare budskap
Copy sociala medier

Vill du veta mer om innehållsproduktion?
Kontakta oss!

* anger obligatoriska fält
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Digitalsnack sparar dina uppgifter för att kontakta dig. Läs mer om vår integritetspolicy och hur vi skyddar och hanterar din information.